tirsdag 22. februar 2011

Blondebrikke

I dag har jeg fått ferdig denne brikken med brodert midtstykke og broderte blonder.
(Klikk på bildene for å forstørre dem)                                                                                     Slik gjorde jeg det.

Først og fremst måtte jeg brodere blondene som ble montert rundt kanten, og til dette arbeidet brukte jeg min Husqvarna Designer SE brodermaskin.

Som stabilisator har jeg brukt Güterman Heat Away. (Det er det "stoffet" som er strukket ut i rammen)
Dette skal forsvinne når man stryker arbeidet etterpå, men jeg ble ikke helt fornøyd. Tror jeg satser på vannoppløselig plast for fremtiden.Den første blonden er ferdig brodert, og det gjenstår syv til før de kan monteres på duken.

Etterpå renklippet jeg rundt hele broderiet og i alle detaljer. For å fjerne rester av stabiliseringen brukte jeg strykejern og en myk børste. Dette var et ganske møysommelig arbeid, og likevel hang det altfor mye rester igjen etter min smak. Får håpe de forsvinner etter en tids bruk.


Her er midtpartiet ferdig brodert, og jeg har satt på blondene med en rettsøm i kanten hele veien rundt.Til slutt ble kanten renklippet inntil sømmen før jeg sydde en tynn siksak-kant over rettsømmen og sårkantene.

1 kommentar:

  1. Hei May
    Nydelig duk du har sydd. Må bare innrømme at jeg ikke er så glad i maskinbroderi, men denne var virkelig nydelig.
    Jeg er venn med deg på Trådsnella, og har lagt inn en kommentar på det siste innlegget ditt. Jeg er ikke så aktiv inne på Trådsnella lenger, synes det blir for mye et strikke-sted. Jeg liker å strikke, men det er quiltingen som er mitt hjerte nærmest. Siden jeg begynte med egen blogg har jeg funnet en helt annen verden som jeg føler meg mer beslektet med. Ta gjerne en titt innom. http://astridsquilt.blogspot.com

    Ser at du skal til Tromsø, dit skal jeg også. Kanskje vi treffes.

    SvarSlett