lørdag 25. april 2015

Bunadsskjorte

Sønnen min har alltid ønsket seg en Øst-Telemarksbunad. Neste år fyller han 40 år, og da synes jeg det er på tide at han får ønsket oppfylt.

Nå har jeg startet på broderiet til skjorta. Jeg må si jeg angrer litt på at jeg ikke begynte på dette for 20 år siden da han kom med ønsket første gang, og jeg ennå hadde synet sånn noenlunde intakt. Med tanke på at det er to tråder i stoffet pr. mm så er stoffet ganske så fint i veven. Det er faktisk så smått at jeg er nødt til å ta i bruk både dagslyslampe, lupe og briller. Men, jeg gir meg ikke. Dette skal jeg få til.
Her har jeg kommet i gang med vevsømmen på den ene mansjetten til ermet, og når mønsteret begynner å synes blir det bare mer og mer moro.
Sånn blir bunaden til slutt - håper jeg da.

Materialsettet til bunaden har jeg kjøpt hos Larsens Husflid i Ski. Her får man både stoff, mønster og DVD som viser fremgangsmåten for bunadssømmen. I tillegg til at man får kjøpt knapper til bunaden får man også kjøpt hosebånd, garn og oppskrift til strømper.
Nettbutikken deres finner du her


2 kommentarer:

  1. For eit nydeleg broderi til bunaden. Mykje arbeid, men eg vil tru det er stor stas når den er ferdig. Lukke til med arbeidet :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :) Ja, det blir spennende når den en gang blir ferdig. Moro å holde på med.

      Slett