fredag 4. juli 2014

Zanzibar

Etter mange dager på safari kom dagen for avreise til sol og badeferie på Zanzibar. Men først var det frokost, og denne lille krabaten hadde visst lyst til at vi skulle dele litt.


Det hadde vært et skikkelig regnskyll hele natten, så veiene var ganske så dårlige. Vi var derfor usikre på om vi kom til å rekke frem til flyplassen i tide.


Tror neppe jeg kommer til å klage på veistandarden i Norge etter dette.


...
Men, omsider kom vi ut på hovedveien, og da skulle det være strake veien til flyplassen. Trodde vi ...
Vi hadde ikke kommet langt av sted før veien var sperret av en folkemengde bestående av flere hundre personer. De hadde satt fyr på bildekk, var bevæpnet med stokker og så ganske sinte ut. Guiden beordret oss til å sitte i bilen, og vi var ikke veldig høye i hatten da han låste oss inne før han gikk for å finne ut hva som var på gang.
Det viste seg å være to maisai-stammer som demonstrerte pga. vedtak som var gjort av myndighetene, og de forlangte å få snakke med en fra "kommunestyret". Først da det kom en gruppe med godt bevæpnet politi, løste det seg. Vi hadde da sittet i bilen i nesten tre timer!

Heldigvis var gikk resten av veien til flyplassen helt uten problemer.
Da vi kom frem til Sultan Sands sent på kvelden var det blitt helt mørkt, og vi kunne bare høre suset fra bølgene som slo inn på stranden. Det var derfor veldig spennende å trekke fra gardinene på morgenen, og dette var synet som møtte oss :-)


...

Rommet vårt lå i en hytte kun få meter fra stranden....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar