onsdag 18. juni 2014

Lake Nakuru

Etter to begivenhetsrike døgn i Sweetwater var det tid for å dra videre. Denne gangen gikk turen til Lake Nakuru, som er spesielt kjent for sine store flamingoflokker.


 
(klikk på bildene for å forstørre)

På veien dit kom vi til en liten by som lå rett på ekvator. Her fikk vi en demonstrasjon av av vannet rant motsatt vei alt etter om man befant seg sør eller nord for linjen ...


Det ble også tid for en forfriskning på en kafè



Etter en lang kjøretur på tildels dårlige veier var vi fremme ved Lake Nakuru. Vårt nye tilholdssted det neste døgnet befinner seg på andre siden av vannet, så det var fortsatt litt tid igjen før vi var på plass.



Her har vi kommet frem, og utsikten fra rommet var ikke mye å utsette på



Det var tid for å dra ned til sjøen og utforske dyrelivet. Det første som møtte oss utenfor bilen var denne skorpionen, som Anders holdt på å tråkke på. Heldigvis hadde guiden vår Emanuel, et øye på hver finger, så han fikk se den i tide.



Vi ble fortalt at selve stikket fra denne ikke var så veldig giftig, men smerten som fulgte med var så intens at folk hadde omkommet på grunn av smertesjokket. Flaks der, altså ...




Flamingoene skifter mellom flere innsjøer alt etter hvor maten befinner seg. Denne perioden var det lite mat for dem i Lake Nakuru, og de var derfor ikke så mange som vi hadde håpet. Vi koste oss likevel over synet av de vakre fuglene som fortsatt var igjen ved innsjøen.


...



Andre fuglearter holdt også til her ...



...


...


...



Et siste bilde av flamingoene før vi snur og drar tilbake til campen.





På vei tilbake ble det et gjensyn med noen av de nå så velkjent skapningene ...


...


...


...


...



...


...


...



...



Vel tilbake på campen var det godt å sette seg ned og nyte en drink før middag ...


...


...


Nok en opplevelsesrik dag var over, og det var godt å hvile ut før avreise til Masai Mara tidlig neste morgen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar