tirsdag 17. juni 2014

Sweetwater - Dag nr. 1Vårt første møte med Afrikas dyr var Karen Blixens giraffe-center i Nairobi hvor vi fikk anledning til å mate dyrene.
 Anders utenfor Karen Blixens hjem.


Etter besøket hos giraffene og omvisning i Karen Blixens hjem gikk turen til Karens coffe-garden der vi spiste lunsj i nydelige omgivelser.Fra Nairobi gikk turen til Sweetwater der vi oppholdt oss i to netter.Teltet vi bodde i var utstyrt med både dobbeltseng og bad/wc, så det var ikke noe å si på komforten.
Ikke langt unna teltet kom dyrene for å drikke om kvelden, og vi fikk en forsmak på hva som ventet oss neste dag da safarien virkelig skulle begynne.
 Tidlig på morgenen startet vi, og vi hadde ikke kommet langt utenfor campen før vi fikk øye på disse to løvinnene som lå og slappet av noen meter fra oss.
 En flokk med impalaer holder vakt mot rovdyr og har stilt seg opp i hver sin retning.
 
Hannen i flokken er mest opptatt av å spise.
 En flokk bavianer er like i nærheten. 

Ganske snart dukket det opp en stor bøling med bøfler ...
 ... og det første av mange neshorn vi skulle få stifte bekjentskap med.
 Her er et av mange villsvin vi fikk nyte synet av de neste dagene. En artig krabat som sitter på kne når den spiser.
 


En hannstruts spankulerer blant sebraene ...
 ... mens hunnen kommer like bak.
 

 

Her står vi bokstavelig talt med et ben på hver halvkule. Det ble ekstra spennende da guiden beordret oss inn i bilen snarest ... han hadde fått øye på en løve ca. 50 meter fra oss.
 


Det var denne damen han hadde sett, og hun var sulten ...
 I stedet for to nysgjerrige nordmenn så hun seg ut et villsvin til kveldsmaten.
 

 
Det ble dessverre ikke noe jaktutbytte denne kvelden.Vår første dag i Sweetwater hadde gitt oss tre av Big Five, og vi var kjempefornøyde med alt vi hadde vært vitne til. Det var ikke fritt for at forventingene var høye for hva vi hadde foran oss de neste dagene.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar